Rally

 

Kommittéansvarig är Håkan Strand .

 

 

 


Pontus Pettersson vald som ordförande efter Lars Mattsons 26 år. Lars har tillfört oerhört mycket till bilsporten och oss ungdomar i klubben. Jag har massor av kanonbra klubbkompisar, där även Lars ingår. Pontus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRATTIS  Joachim Grahn och Richard Nilsson till totalsegern i 2016 års Falsterbo Rallysprint.

 

14705838_1212569328799578_3540866162837383233_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slutresultat av Falsterbo Rallysprint finner ni här

 

Film (50 min) från Falsterbo Rallysprint SS1 och SS2: Håkan Persson Photo

 

 

 

 

VINNARE AV ANDERSLÖVSRALLYT 2016  DAVID PETTERSSON OCH IDA LIDEBJER-GRANBERG

 

12417545_1075819779141201_43885576896530865_n

 

 

 

Slutresultat av Anderslövsrallyt finner ni här

 

Film SS1 och SS5

 

 

 

 

 

20160402 arrangerar vi Anderslövsrally och i år ingår det i  och det är första gången som tävlingen går i Skåne.

 

20151028

 

rallysprintLOGO

 

CIMG5505

 

Resultat från tävlingen hittar ni Här

 

20150830

 

I helgen kördes SMK Hörbys TV-svängen. Rallyt vanns av Stoffe Nilsson/Esmeralda Gyllenswärd i sin Subaru. Vinnare av B 4wd och 19e totalt  blev Trelleborg MKs Fredrik Lenander/Christian Rosén, de vann klassen med över en minut. På 20e plats och 6a i A4wd kom nästa Trelleborgs ekipage Magnus Hägg/Kristian Lindberg. Tredje Trelleborgs ekipaget var Pontus Pettersson som blev 3a i AppK 66-74 i sin Triumph GT6.

 

20150826

 

Nytt från Hägg Motorsport:

 

Rally dax igen!

 

På lördag är det dags för ett av de mest krävande rally söder om smålandsgränsen. Tv-svängen i Hörby. Vi startar som nr 53 från torget och skall försöka köra lite fortare än våra konkurrenter lyckas med. Förhoppningsvis så kommer den nya intercoolern så motorn kan andas kall luft igen och hjälpa Kristian och mig med att leverera alla hästar som gömmer sig under huven. Håll tummarna så skall vi se om vi kan hålla tungan rätt mellan stengärdena

 

20150810

 

 

I Lördags kördes Snapphanerally med två ekipage från TMK. För Fredrik Lenander och kartläsare Christian Rosén (bilden) blev det seger i klassen B 4wd med 44,6 sekunder före tvåan och en 30e plats totalt. Sämre gick det för Magnus Hägg och kartläsare Kristian Lindberg som var tvungna att köra de två sista sträckorna utan frikoppling, detta sen kopplingsvätskan hade börjat att koka. Magnus kom i mål som 46a totalt och 10a i A 4wd.

 

20150809

 

Nyt från Hägg Motorsport:

 

Då kan vi bocka av gårdagens rally Snapphanerallyt från årets kalender med . Detta gör vi snabbt och försöker glömma det så fort det går. Det var bara att konstatera att det inte var teamets dag igår! Det började från vi lastade av då kåpans kolvar vek sig och vi fick hålla den för hand. Sedan fortsatte våra bekymmer med värmeutvecklingen i motorn och det blev till slut så illa så att till och med kopplingsvätskan kokande och vi fick köra de 2 sista sträckorna utan frikoppling. Fastän vägarna var fina och vädret till slut var fint så stoppar jag undan denna tävlingen långt bak i minnet och nu bokar vi besökstid hos motordoktorn och ser fram emot nästa tävling

 

20120422

 

I Lördags kördes KOMO Rallysprint i Danmark. Bland de 52 tävlande fanns två från Trelleborg MK. Dessa var Magnus Hägg och Fredrik Lenander.

 

Av tävlingens tre första omgångar fick man räkna de två bästa, den fjärd omgången var man tvungen att räkna oavsett hur det gick i den. Efter de tre första omgångarna låg Magnus på 6e och Fredrik på 8e plats totalt. I 4e omgången slog Magnus och kartläsare Kristian Lindberg till med sin bästa tid för dagen och gick upp på en 5e plats totalt. Fredrik som hade sin son Marcus som kartläsare för dagen snurrade lät på sista varvet och föll tillbaka till en 16e plats totalt. Vann gjorde Joachim Grahn i sin WRC Focus före dankarna Tim Svanholt (Mitsubishi Lancer Evo.10 R4) och Kenneth Madsen (Suzuki Swift Maxi 2000). Resultat från tävlingen hittar ni här.

 

20120711

 

Nytt från Hägg Motorsport:

 

Vilken fin dag det blev på Österlensprinten och Svampabanan.
Total 3:a och 3:a i klassen, så idag blev det flera priser
och ett bra självförtroende som kan vara bra att ha till Danska Gammelrand som vi kör på lördag.
Där är det samma underlag och typ samma tävlingsform.
Hägg Motorsport/Leif

 

20150708

 

ÖSTERLENSPRINTEN:

 

På fredag körs Österlensprinten som ingår i Södra RS DM. Arrangör till tävlingen är Rally Österlen (Trelleborgs MK och Tomelilla MK). 73 tävlande är anmälda till tävlingen. Eftersom tävlingen till stor del körs på grus har den lockat en del 4wd förare som inte brukar köra RS tävlingar. Bland dessa finns några av tävlingens favoriter så som Ingvar Andersson, Magnus Hägg (båda Subaru Impreza) och Peter Nilsson (Mitsubishi Lancer Evo.8). Favorit bland de 2wd är Mats Anderrsson som kommer till start med sin Opel Astra GSI Kit Car andra är Rolf Grybb (Opel Ascona B 2,4), Tommy Andersson (BMW M3), Joachim Kristiansson (Toyota Corolla 16v) och Pontus Berglund (Volvo 940). Från Trelleborg MK kommer förutom Magnus Hägg även Fredrik Lenander (B 4wd Subaru Impreza), Mikael Willander (C 2wd 1601- Volvo 240) och Pontus Pettersson ( App.K Triumph GT6). Tävlingen körs på Svampabanan i Tomelilla. Man kör banan tre gånger a fyra varv och första start är kl 16.00. Vilka som är anmälda hittar ni här.

 

20150629

 

Nytt från PPettersson Motorsport:

 

Rallysprinten i Ljungbyhed Lunds AC .
Vi blev 2a i klassen och 47a totalt.
Bilen går som en dröm nu med de nya förgasarna samt lindat grenrör och skyddsplåt mot värmestrålningen från grenröret.
Det var en snabb bana så det skavde mycket gummi. Jag är alltid sist från parkeringen! fler bilder kommer som Robin tog.

 

 

20150617

 

Nytt från PPettersson Motorsport:

 

Dackefejden körd. Ja både avklarad och avbruten. Vi fick ånglås i förgasarna på grund av värmen redan på strecka 1. Efter strecka 2 var det service men vi hittade inget fel. Vid start strecka 4 gick bilen så dåligt att vi inte kom över startlinjen. Där stod en Volvo åkare med erfarenhet av samma problem och då fick vi berättat för oss att det helt enkelt var för varmt i motorrummet. Nu skall vi linda extraktor samt sätta skydds sköldar.

 

20150613

 

Nytt från Hägg Motorsport:

 

Då var man hemma igen efter en MYCKET varm dag i Lessebo – Småland. Perfekt kombination med strålande sol.Långkalsonger , polotröja, balaklava och trelagers overall. Sedan en bil med ca 50 graders inne temperatur. Då framstår en finsk bastu som ett värmeskåp. Inledningens första 2 sträckor gick inte alls då motorn inte trivdes med värmen. Motorn gick varm och responsen fick slås av efter en liten stund på båda sträckorna med följd av värmen och då försvinner motoreffekten och lejonet blir till ett litet lamm. In till service och teamchefen( min Far) hade gjort lite god pyttipanna. Stärkt av detta så ändrade vi lite taktik med fläktarna och sedan gick det bättre. Slutade som 5:a i klassen av 14 startande och 28 totalt av ca 210. Inte mitt toppresultat, men samarbetet i bilen funkade perfekt och nu laddar vi för Ljungbyhed och lite asfalt race på gamla flygfältet.

 

20150612

 

Nytt från Hägg Motorsport:

 

Den blåa rallybilen lastad
Rally mackorna bredda
Kaffe termosen framplockad
Pytt i panna till morgondagens lunch inköpt
Avfärd från Trelleborg i morgon bitti kl 05.45
till Lessebo för att deltaga i Dackefejden
215 bilar anmälda varav 14 i vår klass
Vi har startnummer 148
Första start 10.00
Första bil i mål 14.05
Vi ser fram i mot morgondagen
Hägg Motorsport/Leif

 

20150502

 

Nytt från Häggs Motorsport:

 

Hemma igen efter en verkligt trevlig dag i Hässleholm
en asfalttävling på f d P2 Garnisonsområde i Hässleholm, En tävling med värstingbilarna från Danmark o Norge
Kallas också Lilla Vm eller Grannfejden.
Rallysprint om totalt 24 km, varav 24 km är SS. 1 SS på asfalt/betong där varvet är 4 km som körs 2 varv.
Sträckan körs 3 gånger….
Efter genomförd tävling visade sig att Danskarna vunnit med 27- 26 över Sverige.
Magnus och Limpan kom 3:a i sin klass och av de 95 bilar av 121 som tog sig i mål blev det en 18 plats.
Med dagens starka startfält är både Magnus och Limpan jättenöjda med resultatet.
och pris blev det också

 

Nytt från PPettersson Motorsport:

 

Ganska nöjda med dagen.
Tog oss imål efter något typ av ”haveri” på sista streckan, men linkade imål på dubbel tid och slapp bryta tävlingen, även om det stod så i första versionen av resultatlistan…

 

Första streckan var första gången Pontus fick sträcka ut och verkligen känna på nya motor-karaktären, motorn varvar ca 2000 varv mer och effekten är uppflyttad i registret, vilken är en jättestor omställning i körstil.

 

Kapade 10 sekunder på andra stinten och det kändes som ännu bättre tid innan bilen tvärdog i en lång högerböj på sista sträckan.

Vi stannade och släpte förbi hela fältet för att inte vara ivägen och linkade in över målinjen och fick en sluttid efter att ha stått stilla i flera minuter och sedan bara hålla oss på tomgångsvarv på slutvarvet.

Slapp som sagt bryta och det är vi nöjda med.
Kul också att höra från åskådare att det låter mer rallybil nu än förra säsongen.

Hoppas att det dyker upp lite bilder också.

Summa summarum är vi ganska nöjda med dagen.
Inte lätt att sätta emot motståndet i klassen med både effektstarkare fordon och mycket skickliga förare bakom ratten.

 

20150501

 

Nytt från Hägg Motorsport:

 

Lastat och klart för morgondagen och säsongens roligaste asfalt tävling. Imorgon bär det av till Hässleholm och det gamla P2 garnisons området. Rallysprint med mycket fin omgivning och ett riktigt starkt startfält från Sveriges bästa sprintåkare, Danska mästare och även storfräsare från Norge. Idag har till och med frun hjälp till med bilen , så det kan inte bli annat än succé imorgon. Håll era tummar så får vi se vad vi kan bjuda upp för motstånd

 

Nytt från PPettersson Motorsport:

 

Imorgon blir det Årspremiär på ”Hässleholms GP / 52:a Lille Mats Rallysprint” Plats: Fd P 2 Garnisonsområde i Hässleholm.
Även premiär i i klassen ”Nationell Apendix K” för oss.
Pontus värmer upp idag med ventiljustering

 

20150411

 

GRATTIS STOFFE NILSSON OCH ESMERALDA GYLLENSWÄRD TILL TOTALSEGERN I ANDERSLÖVSRALLYT 2015!

 

CIMG3796

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20150409

 

Till slut blev det 67st anmälda till Anderslövsrallyt.

 

Bland de tre anmälda i A-förare 4wd finns stor favoriten Stoffe Nilsson i sin Subaru Impreza. De andra två är Ingvar Andersson Hässleholms MK och hemma hoppet Magnus Hägg båda i Subaru Impreza. I A-förare 2wd finner vi  JSM åkaren Philip Haag Kullings MS i en Citroën DS3 R3T. Här finns även tre snabba Volvo åkarna Magnus Eriksson Gullabo RC, Hans Johansson Olofströms MK och Magnus Johansson Älmhults MK. Andra intressanta startande är Mats Andersson Eslövs MK och Joachim Kristiansson SMK Hörby , den sist nämnde i en nybyggd Toyota Corolla 16v. I Volvo 940 hitta vi två långväga gäster i form av Rune Karlsson Kullings MS och Jonas Sandgren Falköpings MK. Även dansken Johannes Fraas kommer i en Volvo 940. Från Danmark kommer även B-föraren Claus Birch. Bland A-förare VOC finner vi Fredrik Menck SMK Motala, han har kört rallyt för. 2008 blev han 7a totalt och 2009 12a totalt båda åren körde han en Renault Clio Ragnotti. I App K är Nisse Schön Tomelilla MK anmäld i sin Mercedes 250 S.

 

 

 

Start och Målplats är på Rukki Anderslöv.
1:a start kl. 11.00. Debutanter startar kl. 10.30.

 

20150330

 

Nytt från Hägg Motorsport:

 

Då var premiären avklarad och vi kom i mål med hel bil och allt funkade nästan perfekt. 8 i klassen och 30 totalt av 200 startande .Ett litet mekaniker inhopp av mig och min far så fick vi bytt en trasig drivaxeldamask på första servicen och sedan gick det som önskat .Tyckte själv att det borde gått lite bättre , men när man summerade ihop tankarna så var detta den 3:e notade tävlingen vi körde sedan Juni månad 2013. Det är inte konstigt att det var lite ringrostigt. Men nu är vi på G och är mer än laddade för hemmatävlingen i Anderslöv (11/4) om 2 veckor .

 

 

 

Resultat från Simrishamnsmixen hittar ni här.

 

20150327

 

Imorgon körs Simrishamnsmixen. Från Trelleborgs MK är Magnus Hägg i sin Subaru Impreza anmäld. Första start är 10.00. Start och mål är förlagt på Autoseum i Simrishamn. Info om tävlingen hittar ni här

 

20150322

 

Rsultaten från dagens RS-DM tävling i Hörby Expressen-Specialen finner ni här

 

20150318

 

Nu har anmälan till både Rally över gränserna (25 April) och South Swedish Rally (14-16 Maj) öppnat. Rally över gränserna är ett samarbete mellan Kristianstads MK och Älmhults MK. Start och mål är på DSV i Osby. Vilka som har anmält sig hittar ni här. South Swedish Rally har i år flyttat start och mål till Karlskrona. Vilka som är anmälda till SSR hittar ni här. Anmälan till Simrishamns Mixen stänger kl 18.00 i dag. Max startande har ändras till 200. Bland förbilarna finns Stig Blomqvist i en Ford Falcon Fatura Sprint.

 

20150212

 

I dag startar svenska rallyt med en super special stage i Karlstad, denna direkt sänds i SVT24 mellan 20-21 Övriga direktsändningar i SVT1 är: Lördag 10-11 (Vargåsen 1 Colin crest) och Söndag 12-13 ( Värmullsåsen 2 power stage).

 

Anmälan till SMK Hörbys Express specialen som är första deltävlingen i Södra rallysprint DM har öppnats. Tävlingen körs den 22 Mars. Vilka som har snmält sig hittar ni här.

 

20150206

 

Först tävlande att anmäla sig till Anderslövsrallyt med blev C-föraren Andreas Andersson från SMK Hörby med en grE Volvo 940.

 

Anmälan till Hässleholms GP (Lille Mats) har öppnat och vilka som har anmält sig hittar ni här

 

20150204

 

Anmälan, inbjudan och vilka som är anmälda till Anderslövsrally finns nu på www.resultatservice.com. Anderslövsrallyt har start och mål på Rukki i Anderslöv ochb ingår som deltävling två i Södra DM. Första start är kl 11.00 (Debutanterna startar 10.30). Rallyts längd är ca 90 km varav ca 36 km utgör SS, 6 st. (3SS x 2ggr).

 

Tio i topp 2013:

 

1   Stoffe Nilsson/Marcus Sundh  Hässleholms MK  Subaru Impreza WRX-STI  A4wd

 

2   Morgan Eriksson/Anders Mattisson  Gullabo RC  Volvo 940  A2wd

 

3   Max Svensson/Peter Johannesson  Gullabo RC  Volvo 940  A2wd

 

4   Mats Andersson/Jörgen Jönsson  Eslövs MK  Opel Astra GSI Kit Car  A2wd

 

5   Magnus Hägg/Kristian Lindberg  Trelleborgs MK  Subaru Impreza WRX-STI  A4wd

 

6   Jens Persson/Timmy Olsson  Hässleholms MK  Subaru Impreza WRX-STI  B4wd

 

7   Björn Johnsson/Christoffer Svensson  Hässleholms MK  Subaru Impreza WRX-STI  B4wd

 

8   Magnus Johansson/Jonas Bergman  Älmhults MK  Volvo 940  A2wd

 

9   Torbjörn Gunnarsson/Roger Clausson  Tomelilla MK  Toyota Celica GT4  A4wd

 

10  Janne Kristiansson/Robban Åström  Wäxjö MS  Volvo 940  A2wd

 

Övriga TMK:

 

12   Fredrik Lenander/Samuel Olsson  Trelleborgs MK  Subaru Impreza WRX-STI   3a B4wd

 

32  Gustav Tillgren/Peter Larsson  Trelleborgs MK  VW Golf MK4  3a AgrE

 

50   Jonas Ek Neldeborn  Trelleborgs MK  VW Golf MK2  5a CgrE

 

 

 

Till Simrishamns mixen är det just nu 21st anmälda och bland de första att anmäla sig var Magnus Hägg i sin Subaru Impreza.

 

20150130

 

Imorgon körs SM-Sprinten under SM veckan i Örebro. Man kör i två klasser 2wd och 4wd. 8.15-10.20 sänds kvalet i SVT play där de 10 bästa i respektive klass gör till final. Finalerna sänds i SVT 1 mellan 13.50-15.05. Startlistan till tävlingen finner ni här

 

20150126

 

Den 28 Mars körs första tävlingen i Södra-DM och SSRC i form av Simrishamns MK tävling Simrishamnsmixen. Nu har anmälningen till tävlingen öppnas och vilka som har anmält sig hitta ni här.

 

20150113

 

Nytt från Hägg Motorsport:

 

Rally 2015
Vinterjobbet med bilen är i full gång
nu är det bara en massa kablar och ett värmepaket som skall bytas
en motor som ska renoveras o sättas tillbaka igen.
förhoppningsvis är också förare o co driver på g med uppladdning in för premiären.

 

Även planeringen för Rallyåret 2015 har vi gjort
Vi startar med Simrishamnsmixen den 28 mars
och avslutar med Falsterbo Rallysprint den 10 oktober
14 tävlingar har vi planerat att köra 12 i Sverige och 2 i Danmark
varav 6 på asfalt och 8 på grus
se alla tävlingar som vi planerat att köra 2015 på vår hemsida
http://www.häggmotorsport.com/

Hägg Motorsport/Leif

 

20141213

 

Nu har de första anmälningarna till Svenska Rallyt börjat trilla in. Ni hitta de anmälda här: WRC   Historic

 

Även anmälningar till SM-sprinten vinter som körs under SM veckan i Örebro har börjat trilla in. Anmälda   Ej kontrollerade

 

20141209

 

Vikingadansen kommer köras i augusti/september, vi återkommer med exakt datum.

 

Anmälan till första SM tävlingen (Vinterpokalen) i rally har öppnat. Den tävlingen är också första deltävlingen för RM klasserna. Vilka som har anmält sig hittar ni här: SM och RM

 

20141122

 

Trelleborgs MK kommer att arrangera följande rally tävlingar 2015:

 

11 April  Anderslövsrallyt

 

? Vikingadansen

 

10 Oktober  Falsterbosprinten

 

Dessutom kommer Trelleborgs MK vara medarrangörer till följande rally tävlingar 2015:

 

14-16 Maj  South Swedish Rally

 

10 Juli  Österlensprinten