Året som gått & framtiden

hägg motorsports logotyp
Restaurerad logotyp: Håkan Persson

 

Hej!

Det har varit ett händelserikt och utvecklande år med både höjdpunkter och riktiga bottennapp. Men känslan och utvecklingen har verkligen gått precis så bra som vi hoppats på. Som vi skrev tidigare så är ambitionen till nästa år att ta ytterligare ett steg mot att vara med i toppstriden på tävlingarna. Vi kommer att genomföra framförallt SM-tävlingarna ihop med de som i Sverige har agenturen för Fords motorsportverksamhet. GN Motorsport har kört rally lika länge som jag gjort och varit mina motståndare under all de år som jag tävlat själv i trimmat 4WD. Vi känner varandra väl och vill alla mot samma mål. Toppen i SM.

Daniel Borgqvist med stor erfarenhet kommer att hoppa in som kartläsare och bidra med sin erfarenhet. Samt att vi har en helt nybyggd bil.

Hur har det då gått i år om vi tittar tillbaka!

Både Lukas och Anton var i princip nybörjare i denna klass, då säsongen startade i ett riktigt vinterrally i Ludvika. De gjorde en stark insats och fick med sig en SM poäng därifrån. Sedan har det gått framåt och de har visat att de gjort framsteg för varje tävling som genomförts under säsongen. I mitten på sommaren hände nog den största förändringen, då farten verkligen började infinna sig och resultaten visade att flitigt tävlande lönar sig. Bland bottennappen så är det starten i Hässleholms Snapphanerally, då en givare blivit felmonterad och bilen dog innan starten på första sträckan. SM-deltävlingen i Kolsva där de låg bra till och efter halva rallyt bröts växelspaken mitt av. Sedan den värsta motgången i år i SM finalen, där de gick av vägen och voltade framlänges med resultatet av att bilen fick förpassas till skrot. Tur var att det gick bra för killarna och att de klarade sig utan skador.

Höjdpunkterna under året är nog 4:e plats i Linköpings, SM-deltävling, 12:e platsen i Hörbys TV-Svängen av de 180 startande och sedan vinsten i vår hemmatävling i Falsterbo, efter att vi på 3 veckor fått ihop en ny bil.

Vi kom på en 11:e plats av 23 i JSM

Vi kom på 9:e plats av 42 i trimmat 2WD, även om vår bil räknas som otrimmad i Sydsvenska Rallycupen.

Vi kom på en 11:e plats av 48 i Södra Bilsportsförbundets DM-tabell ihop med alla förare kategorier och för trimmade bilar.

Detta är vi fantastiskt nöjda med och känner att vi verkligen har fått kläm på hur det fungerar.

Ett stor TACK till alla ER som hjälp oss på ett eller annat sätt att få ihop denna säsongen till en fin start och ett bra avstamp för 2020!

Vill även passa på att önska en God Jul och ett Gott Nytt År!

Med vänliga hälsningar

Hägg Motorsport
Magnus