Ny “snickrad” bil och vinst direkt!

lukas hägg, med kartläsare fredrik rönneberg vann sin klass och blev sjua totalt i falsterbo rallysprint

Foto: Magnus Hägg

Hej!

Då blev det tävling av ändå, efter att bilen blev klar sent på fredagskvällen. 3 veckor av tokmeckande och väldigt lite sömn.

Falsterbo gamla skjutfält bjöd på morgonen lite på sitt normala blåsiga och ruggiga kustväder men, strax innan start vid 10 så sken det upp till en fantastisk dag. Både solen, den nya bilen, vägarna och Lukas visade sig från sin bästa sida!

Detta är en sprint som körs i en rundslinga (man kör ett varv runt fältet 2 gånger på ena hållet på förmiddagen och 2 varv på andra hållet på eftermiddagen) vilket gör det spännande för publik och tävlande. Det kommer bilar förbi åskådarna hela tiden och det  gör det till ett fartfyllt evenemang, samt att serviceplatsen ligger precis intill. Mycket uppskattat av all publik som var på plats. Av praktiska skäl så kan det inte vara så många startande, vilket igår var 58 st. ekipage. I vår klass var det 11 st. och där vann Lukas med stor marginal, 21 sek ner till nästa i klassen. Det blev en 7:e plats totalt och slagen endast av 5 st. 4WD-bilar och en duktig SM åkande 2WD förare.

Känns verkligen skoj att få igång körningen igen, efter den väldiga kraschen för 3 veckor sedan i Karlshamn.

Nu blir det till att gå igenom hela bilen för att se så att allt sitter kvar där jag skruvade dit det och förbereda för årets sista rally nästa lördag, då det är final i Sydsvenska Rallycupen i Hovmantorp / Småland.

Hägg Motorsport
Magnus

Hägg Motorsport byggde ny rallybil på 19 dagar

Hej!

Då har det snart gått 3 veckor sedan finalen i JSM där naturen bet ifrån sig hårt på vår lilla Fiesta. Smällen tog riktigt hårt men, både Lukas och Anton är ok. Anton har haft lite känningar i ryggen men,
tänker åka nästa helg, då det är final i Sydsvenska Rallycupen i Hovmantorp .

Det har varit MÅÅÅNGA timmar i verkstaden och hemma har man inte synts till mer än precis de få timmar (4-5) man landat på kudden och bytt kläder. Det verkar som pusslet går ihop och enligt besiktningsmannen så skall papperna vara i ordning från Transportstyrelsen. Bilen är startad och provkörd. Nu återstår bara det sista finliret och i morgon får den på sig kostymen med dekaler o.s.v.

Tyvärr så fick det bli en helt nybyggd bil, då i princip hela bilen blev skrot. Lite delar är överflyttade men, som tur var så var vi i alla fall förberedda för att sådant här händer. Det är baksidan av rallysporten.

Nog om det tråkiga!

På lördag är det rallysprint på Falsterbo gamla skjutfält (utanför campingen). Det är 60 bilar som kör 2 sträckor på tuffa vägar. Har ni möjlighet och vill komma dit för att titta på lite fartfylld underhållning så är det första start 10.00 och sedan nästa cirka 12.30.

Detta är en av få gånger på året som man kan som publik se bilarna flera gånger på samma ställe, samt att det kommer bilar i princip hela tiden. Det brukar vara 4-5 bilar samtidigt (om än inte sidan om varandra,
cirka 10 sekunders mellanrum) och då blir det väldigt publikt.

Kan vara blåsigt och kallt så en varm jacka och mössa kan rekommenderas!

Nu håller vi tummarna för att bilen är klar och att jag satt ihop den rätt?! Nu kör vi igen!

Hägg Motorsport / Magnus

Pressmeddelande från Trelleborgs Motorklubb

joachim grahn från simrishamns mk i falsterbo rallysprint

Joachim Grahn, Falsterbo Rallysprint 2016. Foto: Håkan  Persson

Östra Grevie 2019-10-12

Falsterbo Rallysprint lördag 19 oktober

Trelleborgs Motorklubb kör nu på lördag sin traditionella tävling ”Falsterbo Rallysprint” på skjutfältet i Falsterbo.

Tidsschema för tävlingen:

07.30 anmälan öppnar
07.30 – 09.00 besiktning av tävlingsbilarna och besiktning av tävlingsbanan till fots eller per cykel
09.30 förarsammanträde, tävlingsledaren gör en genomgång av tävlingen
10.00 startar SS 1, ungdomsrally startar först
11.30 – 12.00 cirkaär det lunchuppehåll
12.00 preliminär tid startar SS 2, ungdomsrally startar först
14.00 preliminär tidprisutdelning

Tävlingsbanan består av två specialsträckor och dessa körs som varvlopp.
Det innebär att det startar tre till fem bilar, med cirka 10 sekunders mellanrum i varje heat.
Den sammanlagda banlängden för de båda sträckorna är 12 km.

58 ekipage kommer till start och deltagarna kommer från Blekinge, Skåne och Småland. I tävlingen startar också sex juniorer, alltså förare som håller på att utbilda sig till rallyförare. Dessutom kommer det tre stycken ”gammelbilar”, det vill säga bilar av lite äldre modell.

Vem kan vinna? Om jag får tippa så tror jag på startnummer 19) Joachim Grahn, Simrishamns MK i en Ford Fiesta WRC. Han är dessutom svensk mästare i Rally! Möjligen kan startnumren 20) Rickard Andersson, SMK Hörby i en Subaru STI Tmr N12, 22) Johan Green, Hässleholms MK, Toyota Corolla och 23) Johan Kastenman, Kristianstad MK i en Volvo 940 blanda sig i striden om förstaplatsen.

Från Trelleborgs Motorklubb startar med:

– startnummer 26 Lukas Hägg i en Ford Fiesta R2. Han placerade sig som 12 i JSM – Otrimmat 2WD (R2)

– startnummer 42 Mikael Willander i en Volvo 242

– startnummer 53 Bengt Glemander i en Volvo 944

– som föråkare startar med startnummer 901 Anders Kristensson och hans dotter Olivia Kristensson som kartläsare i en Volvo 244

I vår cafeteria kan man köpa hamburgare, kokt korv, smörgåsar, godis, läsk, kaffe och te samt program. Dessutom finns program att köpa vi entréerna till skjutfältet.


Hjärtligt välkomna till Falsterbo Rallysprint 2019!

Anders Anderholm

070-585 43 30

pressansvarig

Facebook
Twitter