28 juni – SM-veckan i Malmö

Mattias Adielsson

2018 års vinnare i SM i Rallysprint i Helsingborg Mattias Adielsson och Andreas Johansson. Bild: Håkan Persson

Start och målplats samt tävlingens HQ är förlagd till Lockarps Gokartbana, Larsbovägen 6, Oxie, där även anmälan och besiktning är. Här finns all information om tävlingen, t.ex. publikplatser.

Svenska rallyeliten gör upp om SM i Rallysprint. Heja fram vår egen Lukas Hägg med kartläsare Anton Johansson i en Ford Fiesta R2.

Det blir en sträcka på drygt 2 km som körs mellan Fosie Industriby och Lockarps gokartbana.

Fritt inträde och servering finns.

Start ca 10:00 (SVT styr tidsschemat)

3 kvalomgångar

Finaler från ca 15:00 – slut ca 17:00

För uppdaterad info: resultatservice.se och http://www.smveckan.se/deltagandeidrotter4/rallysprint

Hitta till Lockarps Gocartbana

Gästabudstrofén 2019-06-14–15

Hej!
Då blev det målgång även i årets 3:e SM-deltävling som denna gång gick i Nyköping. Riktigt fint sommarväder nådde oss när vi kom upp på torsdagen för att vara på plats, för att vid 06:30 på fredagen när dagens genomkörning och rekognosering av sträckorna gick igång. Det var 12 sträckor av varierande karaktär som skulle genomföras. Allt från väldigt snabba och Finlandslika ”motorvägar” till svårkörda och knixiga grusvägar med sten, berghällar och dolda lurigheter. Strax under 90 startande blev det till slut, då denna helg som tyvärr kolliderade med många student- och skolavslutningar (även om rally ligger på topp för många, så är det nog familjen som är prio ett denna helg). Det var 20 st startande i vår klass otrimmat 2WD. När vi till slut efter mycket svett och värme kom i mål lördag kväll, så landade vi på en hedrande 13:e plats i stora SM och 11:e plats i JSM i vår klass.

Vårt mål är som tidigare att, ta oss i mål för att skaffa oss erfarenhet och bygga upp en långsiktigt grund, både vad det gäller samarbetet i bilen och kunskap/erfarenhet om hur vi skall ställa in bilen för att framföra den på bästa sätt. Denna helg lyckades vi med precis detta och det känns verkligen som ett stort steg i rätt riktning.

Tack alla ni som gör det möjligt för oss att få lov att delta och lära oss i denna extremt tuffa grupp/klass. Det är kanske inte känt för alla av er, men de förare som var med i de tidigare deltävlingarna ligger 1:a och 2:a i Junior-VM. I Sverige är de inte givna att vinna, varken varje sträcka eller tävling. Det säger lite om vilken tuff samling killar och tjejer som vi tävlar mot.  

Fredagen den 28/6 är det SM-vecka i Malmö och då kommer vi att vara med där för att visa oss och se om vi kan vara med i det verkligen tuffa startfältet för Sverige Eliten. Det går av stapeln vid Lockarp och kommer att direktsändas av Sveriges Television (SVT). Återkommer mer om detta i veckan innan.

Hägg Motorsport / Lukas