Det blev en intensiv vecka men, med ett fantastiskt slut.

I fredags ställde vi upp i SM-veckans rallysprint som startade och gick i mål
på Lockarps gokartbana. Det var en specialsträcka på 2,3 km med 95% grus och 5% asfalt som gick från Lockarp och in till Fosie industriområde med en vändning precis utanför Sydsvenskan och sedan tillbaks igen. Vädret på topp, precis som Tv, speaker och alla motståndare. Som vi sa innan så var målet att visa upp oss och få en liten stund i rampljuset fastän våran klass och bil inte kan jämföras med de vassare trimmade bilarna. Vi körde de två kvalen och var väldigt nöjda med körningen, men förlorade massor med tid på vändningen som var både smal och trång. Det var en ny upplevelse med handbromsvändning runt däcktrave på asfalt, så det får bli lite träning på detta! Här slutade vi på en 28 plats av de 63 bilar som startade.
Ett verkligt trevligt upplägg med mycket proffsig live filmning av alla bilar i TV. Massvis med folk som var på plats för att kolla och lyssna på oss tävlande.

Det blev sedan  en fredagskväll i garagets tecken, då vi gick igenom bilen för att sedan lasta och bege oss till Kosta och Sydsvenska Mästerskapstävlingen Dackefejden vid 03,30 på morgonen. Inte direkt så trångt med bilar på vägen upp!

Det var ett 100-tal bilar som skulle genomföra de 6 sträckorna på lite mer än 7 mil totalt. Solen strålade och temperaturen låg runt 30 grader. Perfekt för en dag i en rallybil med långkalsonger, långärmat underställ och 3 lagers brandsäker racingoverall.
Det började lite trögt för oss för att hinna med i toppen och eftersom det var Antons, min kartläsares hemmatävling så låg det mycket prestige i att få till en bra placering. Efter servicen så bestämde vi oss att nu skall vi vara med!
Den positiva inställningen hjälpte oss och avståndet till framförvarande knappades in. Inför sista sträckan låg vi 9 tiondels sekund efter klass seger, men vi nådde inte riktigt dit. Det slutade med en fin 2:a plats och 25:e plats totalt av alla startande.
Det var nog det bästa resultatet i år och känslan i bilen växte och växte efterhand som tävlingen gick. Det känns fint för kommande tävlingar.

Nu är det lite lugnt på tävlingsfronten, men full fart i garaget. Ny motor skall på plats och allt skall vara i topptrim inför augusti och september, som innebär 3 SM-deltävlingar och 3 Sydsvenska Rallycupen (SSRC) deltävlingar
(6 av 8 helger).

Vill passa på att önska Er en skön och härlig sommar!
Hägg Motorsport Lukas