En tripp till snön i Östersund

östersund vinterträning hägg motorsports trailer

Foto: Magnus Hägg

God fortsättning på det nya året!

Nu är året 2020 igång och rallysäsongen börjar ta fart. Dock blev det inte SM-premiär i helgen som det var tänkt, då Sandviken har lika mycket vinter som vi har här.

Vi tänkte ta tillfället i akt och använda den planerade helgen till träning och test i stället, så på torsdag morgon bär det av på en liten tur till Rissna (Östersund) och Depå Grande. En fantastiskt ”anläggning” i mörkaste skogen ca 6 mil utanför Östersund, som fokuserar på att tillhandahålla träningsvägar och plogade isar för rallyteam. Det är samma ställe som vi var på i fjol men, denna gången är det exemplariska vintervägar och fina förutsättningar.

Det blir en nätt tur på 250 mil men, vi tror att det kommer att ge mycket tillbaka, då det var 3 månader sedan sista körningen och 4 veckor till den nu kommande SM-premiären i Vännäs.

Lukas och nya kartläsaren Daniel får känna på varandra och få upp tempot i bilen. Precis som i fjol, så är det många team som kommer att delta i JSM och motståndet har definitivt inte minskat. Det är bara skoj men, kräver att vi själva försöker förbereda oss så gott vi kan.

Hägg Motorsport / Magnus