Lukas och Daniel tog JSM-poäng i Rally Vännäs

Foto: Magnus Hägg

Hej,

Då var vi hemma igen efter en liten tur på 282 mil i servicebussen.

Fantastisk vinter och mycket kallt väder bjöd Vännäs oss på redan när vi kom upp. Inte direkt den synen som vi varit vana vid de senaste månaderna här nere. Dock blev det kallare än vad jag trott och på natten visade termometern -24,5, burrr!! Killarna var ute på rekognosering av sträckorna från kl. 07 på fredagen och vi gjorde allt vi kunde för att försöka få liv i våran tävlingsbil. Det blev ett par turer med inköp av värmefläktar, batterier och upptining av tändstift, för att få igång maskineriet.

Tävlingen var upplagd med 2 st. kortare publiksträckor på kvällen (i mörker) inne i Vännäs och medföljande service på detta. Därefter låstes bilarna in över natten och vi fick tidigast hämta ut vår bil 10 min före start på morgonen därpå. Lördagen skulle bjuda på lite mer än 10,5 mil specialsträcka. Lukas och Daniel började förmiddagen i ett bra tempo och tyckte fram emot middag att vi behövde ändra lite på bilen då den kändes alldeles för mjuk och oföljsam. Med lite lunch i magen och lite hårdare setup på bilen, så bar det iväg igen och en mycket bättre känsla infann sig. Tiderna blev bättre i förhållande till konkurrenterna och leendena blev lite större. På dagens näst sista sträcka, kom de snabbt på ett vägbyte med solen lågt och i ögonen, vilket medförde en stoppsladd och mycket förlorad tid. Det blev en placering ned i tabellen men, säsongen är lång och både framgångar och motgångar kommer att bli fler. Vi är väldigt nöjda med Lukas och teamets andra genomförda vintertävling (1 tävling i fjol).

Det är lite svårare för en Skåning att hävda sig när man knappt ser snö alls här nere. Summan är att känslan fanns där, men tiden på klockan var inte riktigt med oss.

Till slut blev det  en 10:e placering i klassen av 14 startande och 38:e plats totalt av 89. Vi fick med oss en (1) JSM poäng ner till Skåne och till resten av säsongen, så det är vi väldigt nöjda med.

Vårat lag, GN Motorsport, tog en fin 3:e plats genom Isac Nordström, i samma klass som vår, men våra teamkompisar i R5 bilarna fick lite motgångar och kom inte i mål. Nu laddar vi om för lite barmark och grussäsong, där vårt första framförande blir i Simrishamn den 18/4. Då i premiären på Sydsvenska Rallycupen.

GN Motorsport / Hägg Motorsport

Magnus Hägg