Mål i SSRC finalen och i mål på säsongen 2019!

ssrc finalen i hovmantorp olofström 26 oktober 2019

Foto: Lars Svensson

Då var vi framme vid årets sista rallyhelg och detta var finalen i Småländska Hovmantorp där de 80 främsta ekipagen från Sydsvenska Rallycupen skulle göra upp om finalpengarna och de slutgiltiga placeringarna. Det blev en tuff start på dagen då vi knappt kommit mer än till Håslöv innan servicebussen gav upp. Motordrivremmarna och spännaren till dessa bröts av mitt på motorvägen med följd att bilen tappade servostyrning och laddning. Lagom skoj en lördagsmorgon vid 03.15. Bara att svänga av och linka in på firman för att lasta om ALLA saker vi kunde tänkas behöva i en av firmabilarna. Backar ut för att koppla släpet men, konstaterar att elsystemet på Renaulten och släpet inte ville vara kompisar. Nya initiativ! Skickar en bil mot Hovmantorp och själv kör jag hem efter nycklarna till min vanliga bil och får ta rallybilen efter denna. 2 timmar senare så är det i alla fall på rulle igen. Med blåst och ösregn så välkomnades vi till serviceplatsen och dagen kunde fortsätta. Inte precis så det var tänkt, men skam den som ger sig !!

Denna tävling åkte Daniel Borgqvist, med som kartläsare då Anton, inte var riktigt återställd i kroppen efter smällen i Blekinge. Fungerade alldeles perfekt och ett stort tack till honom som ställde upp på denna tidiga avfärd.

Det blev i alla fall målflagga 🏁 och vi är nöjda med lördagens körning, även om vi fick åka SS1 med lite hackande motor (ett brott i kabelstocken sedan olyckan i SM finalen) och SS2 med sviktande och ibland inga bromsar, då en hjullagermutter bestämde sig för att lossna. Det blev i alla fall till slut en 12:e plats i klassen och en 24:e plats totalt på de blöta Småländska grusvägarna. Precis som tidigare i SSRC så tävlar vi här mot de trimmade bilarna och här även mot de bästa, då alla 2WD körde i samma klass.

Vi summerar säsongen som ett riktigt lyft i vårt tävlande och att vi har kommit in i bilen, noter och börjat hitta farten. På slutet har det gått riktigt bra och vi har fått visa att vi är med på tiderna. Känner att 2020 kommer att bli ett riktigt skoj år att ta upp kampen igen.

Inom kort  kommer vi att återkomma med uppdaterad information om resultat och fortsatta planer. Först får vi ta en liten andningspaus, då det varit rally/meckande alla dagar i snart 5 veckor och det finns lite familjemedlemmar som känner att de vill se oss.

Tack alla NI som gjort detta möjligt för oss att genomföra!

Hägg Motorsport / Magnus, Lukas och Anton