Nio sköna SM-poäng till Lukas och Daniel i Linköping

Daniel Borgqvist och Lukas Hägg. Foto: Magnus Hägg

Då var denna Rallyhelg över och vi är tillbaka från den tredje SM-deltävling i Linköping!

Det var ett soligt och lagom varmt Linköping som tog emot oss i fredags, då det var dags för notskrivning och besiktning av bilen. Lukas och Daniel hade nästan 10 mil tävlingssträcka som de skulle skriva egna noter till, istället för att åka på arrangörsnoter. Ett stort steg i utvecklingen och när detta fungerar så brukar det underlätta och man kan åka vägen efter egen bedömning och inte någon annans.

Lördagsmorgonen startades med en specialsträcka (SS) på 7 km och den var killarna nöjda med. Därefter bjöds det 1,6 mil SS och direkt på denna 2,2 mil SS “så de fick upp värmen i bilen”. Tankning och sedan lite feedback på hur det kändes, tyvärr med lite missmod för motorn gick inte rent på sista långsträckan. Vi fick ingjuta lite mod i dem och så fixade de den sista 7 km:s sträckan innan lunch och vi fick klura på lite nya lösningar med värmeutvecklingen.

Efter lite mat och service och lite ändrade inställningar på bil och däck, sedan bar det iväg igen. Eftermiddagen kändes mycket bättre och tiderna blev bättre. Förtroendet för körningen var på topp och nu konserverar vi detta inför nästa SM i Sandviken den 18-19 september. Vi slutade på en 7:e plats i JSM av 15 och 8:e plats i SM av 19 (det är samma klass men du måste vara under 25 år för att räknas i JSM), detta resultat är vi nöjda med och det blev nio sköna SM-poäng med hem till Trelleborg. Lyckades även infria lite poäng till vårt Team GNM Sweden AB, så det kändes också skönt.

Nu skall vi optimera väghållning efter nya instruktioner och förhoppningsvis kunna få ännu bättre köregenskaper till nästa tävling.

Tack alla ni för att ni stöttar oss så att vi får hålla på med det som vi tycker är det bästa som finns!

Hägg Motorsport
Magnus