Ny “snickrad” bil och vinst direkt!

Foto: Magnus Hägg

Hej!

Då blev det tävling av ändå, efter att bilen blev klar sent på fredagskvällen. 3 veckor av tokmeckande och väldigt lite sömn.

Falsterbo gamla skjutfält bjöd på morgonen lite på sitt normala blåsiga och ruggiga kustväder men, strax innan start vid 10 så sken det upp till en fantastisk dag. Både solen, den nya bilen, vägarna och Lukas visade sig från sin bästa sida!

Detta är en sprint som körs i en rundslinga (man kör ett varv runt fältet 2 gånger på ena hållet på förmiddagen och 2 varv på andra hållet på eftermiddagen) vilket gör det spännande för publik och tävlande. Det kommer bilar förbi åskådarna hela tiden och det  gör det till ett fartfyllt evenemang, samt att serviceplatsen ligger precis intill. Mycket uppskattat av all publik som var på plats. Av praktiska skäl så kan det inte vara så många startande, vilket igår var 58 st. ekipage. I vår klass var det 11 st. och där vann Lukas med stor marginal, 21 sek ner till nästa i klassen. Det blev en 7:e plats totalt och slagen endast av 5 st. 4WD-bilar och en duktig SM åkande 2WD förare.

Känns verkligen skoj att få igång körningen igen, efter den väldiga kraschen för 3 veckor sedan i Karlshamn.

Nu blir det till att gå igenom hela bilen för att se så att allt sitter kvar där jag skruvade dit det och förbereda för årets sista rally nästa lördag, då det är final i Sydsvenska Rallycupen i Hovmantorp / Småland.

Hägg Motorsport
Magnus