Nyförvärv i team Hägg Motorsport

hägg motorsports nya ford fiesta r5

Hej på er,

Det har blivit en nytillkommen medlem i teamet. Efter några års uppehåll så hade jag tänkt mig att återuppta mitt bilåkande igen. Rally är inte som vilken sport som helst. Det är lite av en sjukdom och nu har abstinensen blivet för stor. Möjligheten dök upp och jag tog beslutet att än en gång få lov att göra det som något av det bästa som finns, att köra rally. Vi har införskaffat oss en Ford Fiesta R5 vilket är en fyrhjulsdriven bil och då i den ”snabbaste” klassen där jag tävlat innan. Det kommer att bli fokus på asfalttävlingar och SM i asfaltsprint som huvudmål. Dock har jag inga förväntningar på att leverera pallplatser eftersom jag inte kört aktivt sedan 2017–2018. Men man vet aldrig, förhoppningsvis så sitter takterna i ännu. Första tävlingen blir den 16/4 och då i Hörby som står som värd för den SM-deltävlingen. Daniel Borgqvist kommer att åka med som kartläsare även i denna bil.

Det är mycket förberedelser och även några tester så att man får lära sig hur ett sådant modernt monster uppför sig. Ny layout kommer att presenteras på bilen på pressvisningen ihop med teamet den 14/4.

Vi gör som vanligt att vi håller tummarna, så gör vi så gott vi kan!

Hägg Motorsport
Magnus

 

Foto: Magnus Hägg