Tjugo mil snötest – bådar gott inför SM-start i Vännäs

Foto: Magnus Hägg

Hej,

Har landat tillbaka i Skåne, efter en kort och intensiv tur till snön strax utanför Östersund. Det blev ganska MÅNGA timmar i bussen men, det blev en väldigt fin träning och test i Rissna (250 mil tur/retur). Vi körde i torsdags morse vid 05,30 och landade i Östersund vid 21,30. Väl där, så bjöd Jämtland oss på vinter från sin bästa sida (hem igen i går eftermiddags och hemma vid 04,30).

Träningsanläggningen består egentligen av en liten by, där alla jobbar tillsammans för att få till olika verksamheter och en levande gemenskap. Vägarna är skogsbilsvägar som plogas, prepareras och plogas för att det skall bli ett tjockt  lager av riktig blåis. Det är drömmen för vinterkörning och här biter våra fulldubbade vinterdäck i som på torraste asfalt (432 st. – 8mm dubbar/däck).

Vi fick möjligheten att vara själva på anläggningen hela fredagen och kunde då testa olika inställningar och set-upps för bilen. Detta medförde många viktiga sekunder per km, då allt klockades och bokfördes i minnesboken. Lördagens test delades med 1:an och 2:an i fjolårets JSM, så vi har försökt suga åt oss så mycket vi kunnat.

Nu ser vi ännu mer fram emot JSM premiären, den sista helgen i februari i Vännäs, där förutsättningar är likvärdiga som dessa vi testat på. Vi han med lite mer än 20 mil fullfarts körning + notskrivning. Detta motsvarar, 2 SM-rally eller ca. 5 normala DM-rally här nere på våra hemmamarker.

Hägg Motorsport
Magnus