Silver & totaltolva av 171 startande i TV-Svängen, Hörby

tv-svängen i hörby 2019-09-14

Lukas Hägg med kartläsare Anton Johansson, kartläsare Victor Johansson med Victor Hansen och Joakim Hansson med kartläsare Frida Olofsson. Foto: Magnus Hägg

Hej!

Då var den tredje rallyhelgen på rad avklarad. Den blev ännu bättre än de två tidigare tävlingarna.

Som tidigare i Sydsvenska Rallycupen så åker vi ihop med de trimmade bilarna i klassen och motståndet var tufft. 16 rallyekipage till var det i vår klass och de ville väl som vi att, vara först i tabellen. Sex (6) specialsträckor på ofta krokiga och svårkörda skogsvägar med stengärde och stora stenbumlingar som kantar vägbanan.

Lukas och Anton startade första sträckan med en riktigt fin tid och lade sig på en andra plats i klassen och den behöll de under hela dagen. De slutade på en andra plats i klassen och en 12:e plats totalt av de 183 som var anmälda. De lyckades till och med ta en sträckseger (i klassen) på 4:e sträckan där de var 6:e snabbast av alla, slagen av en WRC-bil, 4 st.R5 (4-hjulsdrivna WRC2-bilar) och förra årets svenska mästare i tvåhjulsdrivet.

Ett makalöst fint resultat och vi är verkligen nöjda med både bilen och killarnas prestation. Det är ytterligare ett stort steg i deras utvecklingen och det känns bra till nästkommande final i SM som kommer att köras den 27-28 september med utgångspunkt från Karlshamn.

Nu blir det till att gå igenom bilen igen och se till så att den är i toppskick och fortsätta njuta av helgen och den goa känslan vi haft sedan igår!

Stort tack till er alla!

Hägg Motorsport
Magnus