Tvärstopp under SM-avslutning i Blekinge

hägg motorsport rullade i sparbanken i karlshamn rally blekinge

Foto: Magnus Hägg

Då blev det inte den avslutning på årets SM som vi tänkt oss. Denna gång var det inte ett litet materialfel som satt stopp för oss, utan naturen och bergsknallarna i den tuffa naturen i Blekinge. På fredagskvällens sista sträcka som kördes i dimma, mörker och lite smådugg skulle de ta sig an 1,6 mil av svårbemästrad “berg och dalbana” väg. De låg på en fin 6/7 plats och allt verkade kanon, tills de kom lite fel i rytmen. Detta med följden av att farten var för hög in i kurvan och det finns inga marginaler på dessa vägar. En omedelbar träff av en sten och framlänges volt ut på den bergiga gläntan. Killarna är OK, om än med lite blåmärke och stukat självförtroende. Bilen är dessvärre riktigt ledsen. Alla de fina skyddsanordningar som vi prioriterar högt, gjorde vad de skulle och det behövdes bara en koll på sjukhuset för sakens skull.

Tyvärr så får det nu läggas en ansenlig mängd timmar i garaget för att bygga en ny bil men, vi skall försöka få ihop den till de resterande 2 tävlingarna som återstår i år. Falsterbo Rallysprint som går den
19 oktober (som vår klubb arrangerar, men som inte ingår i mästerskapen) sedan den 26 oktober, som är finalen i Sydsvenska Rallycupen.

Tyvärr är detta baksidan av den sport som vi älskar och utövar. Det är bara så att man hoppas att det inte är vår tur att drabbas, även om man vet att för varje tävling man kommer i mål så är man en närmre till att råka ut för något.

Verkligen synd, när det nu på slutet börjat visa att vi är med och kommer att bli att räknas med i kommande tävlingar!

Hägg Motorsport
Magnus